¡Obrim la primera «Gasinera» de la comarca!

¡Obrim la primera «Gasinera» de la comarca!

L’estació, a les instal·lacions de Fecosauto, a l’avinguda Rabassaires, permetrà carregar els dipòsits dels vehicles que funcionen amb gas natural

Notícia de: somMollet

MOLLET DEL VALLÈS Jaume Ribell

Mollet tindrà la que serà la primera gasinera del Vallès Oriental. És a dir, una estació de servei que, en lloc d’oferir benzina o gasoil, oferirà gas natural pels vehicles que funcionen amb aquest sistema.

La gasinera se situarà a l’avinguda de Rabassaires, a la Riera Seca. “Ja tenim els plànols i els permisos; ara només cal començar la canalització del gas”, explica Joan Clapé, gerent del concessionari Fecosauto, que serà on s’instal·larà la instal·lació.1591

“La paraula gasinera és un neologisme, però és el nom correcte. No és una benzinera de gas, perquè no hi haurà benzina”, tot i que funcionarà exactament igual que les benzineres convencionals. “No s’ha d’estar carregant la bateria com amb els vehicles elèctrics, sinó que s’omplirà el dipòsit com es fa amb els vehicles convencionals”. Amb un avantatge afegit: “És molt més segur, perquè la injecció de gas és hermètica, no cauen gotes ni hi ha fuites”.

Més ecològic (i econòmic)

A més, aquest sistema “emet un 98% menys de partícules contaminants que un dièsel i gens de CO2” i permet una autonomia d’uns 400 km més per dipòsit, “de manera que resulta molt més econòmic”. I sense oblidar que es tracta de vehicles híbrids: “A part del dipòsit de gas, també en porten un de benzina convencional. Precisament perquè, com que un dels inconvenients és que hi ha pocs punts de recàrrega de gas, en cas que aquest s’acabi, funciona amb benzina”.

Clapé afirma que només al seu concessionari –que té les marques Seat i Volkswagen–, ja ha venut de moment més de 250 vehicles GNC, que és com se’ls coneix per les sigles de gas natural comprimit, “perquè el gas que s’utilitza és exactament igual que el gas natural que hi ha a les cuines, però amb un sistema que el comprimeix perquè pugui cabre en el dipòsit del vehicle”.

Pel que fa al preu de mercat, tot i que depèn del model, hi ha ajudes de 2.500 euros per la compra d’un cotxe d’aquest tipus, “ja que les administracions han vist que el problema de la contaminació és greu i anirà a més. I aquests vehicles porten l’etiqueta ECO que els permetrà circular tot i les restriccions que ja s’estan aplicant cada cop més”.

De moment, com deia Clapé, s’està iniciant la canalització de gas, i s’espera que aquesta primera gasinera de la comarca pugui entrar en funcionament a principis d’octubre.